*

Webshops moeten ook offline aanwezig zijn

Hoewel de online bestedingen blijven toenemen, is het voor webshops belangrijk om zowel online als offline aanwezig te zijn. Juist deze combinatie levert extra bezoekers op en maakt webshops onderscheidend in de huidige, sterk concurrerende markt. Dat zegt Natascha Klootsema van het crossmediale platform voor webshops Flavourites.nl, dat in november de derde editie van het webshopevent Flavourites Live! organiseert.

 

“We signaleren de behoefte bij online shoppende vrouwen om geregeld hun favoriete webshops te kunnen bezoeken en de producten in het echt te kunnen zien, te passen en meteen te kopen. En voor webshopeigenaren is het een goede gelegenheid om bezoekers van de website te ontmoeten. Op ons event komen steeds meer vrouwen. Dit jaar verwachten we er meer dan 5.000”, aldus Klootsema.

 

Het aantal webshops blijft groeien. Elke maand komen er bij Flavourites.nl honderden aanmeldingen van webshops binnen. Slechts 10 tot 20 procent wordt goedgekeurd. Klootsema: “Wij hebben de afgelopen jaren duizenden aanmeldingen afgewezen. De uitstraling van de webshop moet bij ons passen en het assortiment moet bijzonder zijn. Prijsvechters of knutselsites willen we niet. Door de kwaliteit hoog te houden blijven bezoekers terugkeren.”