*

De iPhone 5 is dunner, langer en ‘in alle opzichten verbeterd’

Apple heeft op 12 september op een speciaal ingelast evenement de langverwachte nieuwe iPhone aangekondigd. De smartphone heet de iPhone 5 en is volgens Apple ‘in alle opzichten verbeterd’. De iPhone 5 ligt vanaf 28 september in Nederlandse winkels.

 

De zesde editie van iPhone weegt 112 gram, dat is 20 procent lichter dan zijn voorganger, de iPhone 4S.

 

Zoals verwacht heeft het apparaat een groter scherm dan zijn voorgangers, namelijk een doorsnede van 4 inch (10 centimeter) in plaats van 3,5 inch. Zoals verwacht is de brede aansluiting voor de lader gewijzigd in een dunne.

 

Vanaf vrijdag gaat de iPhone 5 in de voorverkoop en hij ligt vanaf 21 september in de winkel in 7 landen, waaronder de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. De prijs varieert tussen de 199 en 399 dollar. Aan het einde van het jaar moet het apparaat in 100 landen wereldwijd te krijgen zijn.

 

Bron/lees verder: de Volkskrant | Economie